top of page

La Crida del 21 d'octubre

Lema 2023: VOLEM CUIDAR LA VIDA!

Cada vegada que els homes callem o aplaudim davant les violències masclistes en som còmplices. El cas de Rubiales i Jenni Hermoso de les darreres sertmanes ens ho posa de manifest: jugadors de futbol callats, clubs callats, homes callats... o aplaudint.

El compromís clar per erradicar les violències masclistes és responsabilitat de tots i totes, i especialment dels homes que juguem un paper important en la reproducció d’aquestes violències, ja siguin físiques, verbals o psicològiques. Reflexionar sobre la normalització de determinades violències i formes de discriminació contra les dones pel simple fet de ser-ho és una qüestió que ens ha d’interpel·lar: imposar-se, controlar, posseir, forçar i dominar el nostre entorn i els altres, i sobretot les dones, no ens permet construir una societat justa i equitativa per a tothom.

Alhora, allò que no és visible no existeix. És més: només allò visible es pot convertir en un referent per a molts altres. Hi ha molts homes que, tot i ser marcats pel patriarcat, ens sentim aclaparats per les violències masclistes i volem fer sentir la nostra veu per treballar per una societat amb models relacionals més respectuosos, empàtics, saludables i equitatius.

Per això volem convidar els homes a sumar-se a la concentració anual del 21 d’octubre per visibilitzar el compromís contra les violències masclistes i en favor de la cura de la vida.

Volem rebutjar de manera clara aquestes violències, especialment la violència contra les dones i contra el col·lectiu LGTBI. Volem desmuntar els valors i les conductes patriarcals per assumir valors diferents que construeixin una alternativa a aquests models masclistes, una alternativa que passi per l’empatia, les cures, les relacions horitzontals, la comunicació no violenta, el diàleg, la confiança i el respecte. Desmuntar l’estructura de violència del nostre interior ens porta a considerar que unes simples reformes no són suficients, perquè les reformes que els homes hem fet al llarg de la història han deixat intactes les estructures i els patrons de violència. Per això hem de trencar el silenci davant les violències masclistes i, alhora, ens hem de comprometre amb la cura de la vida.

El NO a la violència masclista no és només el crit d’una concentració d'homes, sinó també un compromís de canvi personal. Ens volem apropar a aquelles  dones feministes que busquen una alternativa social a aquest ordre mundial que ha convertit la història de la humanitat en una infinitat de maltractes, assassinats, abusos, guerres, matances, exterminis, èxodes massius, pobresa creixent, racismes, xenofòbies, homofòbies...

Per tot això, el 21 d’octubre vol ser un crit i un compromís.

Us animem a adherir-vos a la Xarxa 21 d’octubre d’homes contra les violències masclistes i a participar a la concentració amb el lema Volem cuidar la vida que farem dissabte 21 d’octubre de 2023, a les 6 de la tarda, a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Hem de ser molts per interpel·lar-nos a tots.

bottom of page