top of page

Convocatòria 2023

CONCENTRACIÓ

Dissabte 21 d'octubre de 2023

6 de la tarda

Plaça de Sant Jaume de Barcelona

Concentració amb un llaç blanc

Amb la participació de la colla dels geganters de Cubelles.

Lema: VOLEM CUIDAR LA VIDA! 

Amb el suport de la Diputació de Barcelona

ACTES PARAL·LELS

En els dies anteriors i posterios hi ha 7 actes diversos, organitzats per entitats que formen part de la Xarxa 21 d'octubre. Tallers i xerrades per aprofundir i reflexionar sobre la nostra masculinitat.

Podeu veure aquestes activitats al cartell 2 de la pàgina d'inici.

-

Per què se celebra el 21 d'octubre?

Per què cal dur un llaç blanc?

Com ho vam celebrar el 2022?

Segueix llegint sota les imatges...

PER QUÈ SE CELEBRA EL DIA 21 D'OCTUBRE?

El 21 d'octubre del 2006 va tenir lloc a Sevilla la primera manifestació d'homes contra la violència masclista. Des de llavors cada 21 d'octubre hi ha hagut manifestacions (algunes massives com les de Sevilla del 2011, 2016 i 2021) i "rodes d'homes" (concentracions d'homes que es donen la mà tot rebutjant la violència vers les dones) a moltes places de ciutats i pobles d'arreu.


A Catalunya hi ha hagut rodes d'homes a moltes localitats (com ara Abrera i Sant Boi, entre altres), però les convocades per Homes Igualitaris a la Pl. Sant Jaume sempre han estat poc nombroses i amb escassa repercussió, tot i comptar amb el suport de la Plataforma Unitària contra les violències de gènere. Aquest 2022, però, volem fer un pas endavant.

hi.jpg

PER QUÈ ES PORTA UN LLAÇ BLANC?

El llaç blanc és un símbol conegut a tot el món, però no pas per representar una mostra de rebuig a la interrupció de l'embaràs, sinó contra la violència de gènere. Va sorgir al Canadà impulsat per un grup d'homes, entre els quals hi havia Michael Kaufman, escriptor i expert en temes de gènere des de fa més de cinc lustres.

El 1991 es va posar en marxa a Toronto la campanya del llaç blanc -white ribbon en anglès-, com a conseqüència de la matança que va tenir lloc el 1989: un jove de 25 anys obsessionat amb la idea que les dones treien el treball als homes va assassinar 14 noies estudiants al campus de l'Escola Politècnica de Montreal.

Com a resposta a aquesta acció i a la violència contra les dones en general, va sorgir un moviment que va prendre el llaç blanc com a senyal d'identitat del rebuig dels homes a les agressions masclistes. La premissa de la campanya es basava que hi ha molts homes que no cometen actes de violència contra les dones però que romanen en silenci, permetent que aquesta violència continués. La idea era trencar el silenci amb el llaç.

La campanya segueix en marxa (www.whiteribbon.ca) i organitza activitats per tot el món. 

Rueda_de_hombres_7.jpg
hombres_igualdad_genero_4-1024x683.jpg
8_1.jpg
rueda-machista--575x323.jpg
homes.jpg

COM HO VAM CELEBRAR EL 2022?

En els següents enllaços pots llegir i veure la manera com vam dur a terme l'acte del 21 d'octubre de 2022:

-MANIFEST EN CATALÀ-

-MANIFIESTO EN CASTELLANO-

VÍDEOS:

-Espectacle de La Fura dels Baus-

-Lectura del Manifest del 21O-

-Acció del Llaç Blanc-

Divendres 21 d'octubre de 2022 - 7 de la tarda

Plaça de Sant Jaume de Barcelona

Concentració amb un llaç blanc que va comptar amb la participació de La Fura dels Baus i de la colla dels geganters de Cubelles, sota el lema: VOLEM CUIDAR LA VIDA! I va comptar també amb el suport de la Diputació de Barcelona.

bottom of page